2023 жылдың 5 тамызы
Астанада өткен V Бәйгеден Қазақстан Чемпионаты іріктеу кезеңі
5 тамызда Астанадағы «Құлагер» ипподромында бәйгеден Республика Чемпионатының бесінші іріктеу турнирі өтті. Құрметті қонақтар ретінде ҚР Ақпарат және қоғамдық даму министрі Дархан Қыдырәлі, ҚР Ұлттық спорт қауымдастығының президенті Исламбек Салжанов және «Бәйге» республикалық федерациясының президенті Қанат Көпбаев сөз сөйледі.

Құнан бәйгеде бірінші орынды "Лазер" атты тұлпар мен Алдияр Уайсхан есімді шабандоз иеленді.

Топ бәйгеде Мой мир атты тұлпар, шабандоз Әмір Серіктің жеңіске жетті.

Бекзат Ділдаханның Талхиз атты жылқысы аламан бәйгеде бірінші болып келіп, бас жүлдені жеңіп алды.

Қалыптасқан дәстүр бойынша жарыс күні ұлттық костюмдер байқауы өтті, оның аясында қатысушылар миллион теңгелік бас жүлдеге сайысқа түсті. Бірінші орынды Бұлбұлқан Серғазы иеленді.
теңге
Жалпы жүлде
қоры
5 августа 2023 года
V отборочный турнир Чемпионата Республики Казахстан по байге г. Астана
5 августа на ипподроме “Кулагер” в Астане прошёл пятый отборочный турнир Чемпионата Республики по байге. В качестве почётных гостей выступили министр информации и общественного развития РК Дархан Кыдырали, президент Ассоциации национального спорта РК Исламбек Салжанов и президент республиканской Федерации «Байге» Канат Копбаев.

В дисциплине «Кунан байге» первое место занял скакун «Лазер», наездник Алдияр Уайсхан.

В «Топ байге» победу одержал конь Амира Серика по кличке «Мой Мир».

Скакун «Талхиз» Бекзата Дильдахана прибыл первым в «Аламан Байге». и выиграл главный приз.
По сложившейся традиции в день соревнований прошёл конкурс национальных костюмов, в рамках которого участницы могли выиграть главный приз в миллион тенге. Первое место заняла Бұлбұлқан Серғазы.
тенге
Общий призовой фонд